Van Rompuy česitao Hrvatskoj na uspjehu

Radiosarajevo.ba
Van Rompuy česitao Hrvatskoj na uspjehu

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy čestitao je u srijedu nakon razgovora s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem hrvatskim građanima i vladi na obavljenom poslu koji je omogućio ulazak u samu završnicu pregovora, koji će biti okončani u "najbližoj mogućoj budućnosti". 
 
 "Nakon što je prije dva desetljeća stekla neovisnost i suverenost, Hrvatska je sada blizu još jednoj povijesnoj prekretnici. Ona je na dobrom putu da svoje pristupne pregovore zaključi u najbližoj mogućoj budućnosti. Put je bio dug i ponekad težak i kompliciran, ali već ste skoro na kraju. 
 
 Stoga prvo želim čestitati, hrvatski građani i vlada vrijedno su radili kako bi došli do ove točke, cijenim intenzitet i posvećenost poslu koji su pokazani posljednjih mjeseci", rekao je Van Rompuy nakon susreta s Josipovićem. "Sada je na Komisiji da dade svoju ocjenu, ali sam s razlogom uvjeren da će ovaj tjedan donijeti dobre vijesti", dodao je Van Rompuy. 
 
 Predsjednik Josipović je izrazio zadovoljstvo izrečenim ocjenama jer je potvrđen optimizam da se cijeli posao može dovršiti u lipnju. "Nije korektno nagađati prije nego što odluka bude donesena, ali mislim da s velikim optimizmom možemo gledati na ovaj mjesec", rekao je. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak