Ustaške pjesme i nacistički pozdravi za kraj škole

Radiosarajevo.ba
Ustaške pjesme i nacistički pozdravi za kraj škole


Slaveći posljednji dan nastave u srednoj školi, zagrebački maturaniti počinili su danas više incidenata, a neke od grupa su prolazeći centrom grada pjevale ustaške pjesme, odjeveni u majice sa ustaškom ikonografijom.

Hrvatski mediji su izvijestili da je grupa maturanata prilikom prolaska iz centra grada prema jezeru Bundek, gdje je organizovano cjelodnevno slavlje, deset minuta pjevala pjesmu Jasenovac i Gradiška stara koja slavi ustaške zločine nad Srbima. Soundset javlja da su pjesmu završili uzvikom Ovdje su nacionalisti, je... se pederi!

Ta grupa je u prolazu ispod glavne željezničke stanice, prema radnicima obližnjih pekara i trgovina podizala ruke uvis u nacistički pozdrav, tvrdeći za sebe da su oni nacionalisti u svojoj zemlji.

Policija nije reagovala, kao ni na majice učenika Nadbiskupske klasične gimnazije s oznakom NKG U SRCU s povećanim i podebljanim slovom U i krstom u njemu, javlja agencija Srna.

Tokom defilea kroz grad i slavlja na Bundeku u južnom dijelu grada hitna pomoć je zabilježila više desetina poziva, pre svega zbog pijanih učenika koje je vozila na triježnjenje, ali i zbog lakših povreda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak