Urednik Radio Beograda uhapšen zbog pedofilije

Radiosarajevo.ba
Urednik Radio Beograda uhapšen zbog pedofilije
Foto: Blic.rs

Šezdesetogodišnji Jasminko Stepić, urednik u Radio Beogradu, i taksista iz Novog Sada Stevan Josimović (61) uhapšeni su u nedjelju u Srbiji, u sklopu policijske akcije. Oni su osumnjičeni za pedofiliju jer je u njihovim mobilnim telefonima nađen pornografski materijal na kome su maloljetnici, piše beogradski Blic.

Prema nezvaničnim informacijama, na pojedinim pedofilskim snimcima su devojčice predškolskog uzrasta, navodi ovaj izvor.

Srbijanski mediji pišu kako je u mobilnom telefonu taksiste Stevana Josimovića, među mnoštvom slika sa maloljetnicima, bila slika i njegove obnažene nećake.

"Taksista je priveden u novosadsku policiju i objasnio je da je sve slikao sam. Naveo je i da je te snimke dostavljao novinaru Radio Beograda Jasminku Stepiću, koji mu je za to plaćao" rekao je izvor Blica iz MUP-a.

"Još utvrđujemo ko su deca na tim gnusnim snimcima. Takođe utvrđujemo i da li su snimci distribuirani na još neke brojeve telefona" rekao je isti izvor.

Ova su pritvaranja izvedena u sklopu opsežne međunarodne akcije na suzbijanju seksualnog iskorištavanja maloljetnika. Uredniku i taksisti određen je pritvor od 48 sati, potvrdio je ministar sigurnosti Srbije Ivica Dačić.

Jasminko Stepić je bio uvaženi član kolektiva Radio Beograda. Istakao se kao voditelj u amisijama “Novosti dana” i “Poselo 202”. Krajem osamdesetih otišao je u TV Beograd, gdje je bio zabavno muzički urednik. Devedesetih godina, kao član Srpskog pokreta obnove, morao je da napusti RTS i godinama je radio kao urednik muzičkog “Radija 101”. Nakon što je ovaj radio prestao s radom, vratio se na Radio Beograd gdje je radio u Sportskoj redakciji, prenose srbijanski mediji

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak