Upoznajte Ardianu Karamanagu, jedinu ženu koja je kapetanica barke i jahte u Ulcinju

0
Radiosarajevo.ba
Upoznajte Ardianu Karamanagu, jedinu ženu koja je kapetanica barke i jahte u Ulcinju

Ulcinjanka Ardiana Karamanaga je jedina Ulcinjanka koja je kapetanica barke i jahte u svom gradu.

Od malena je plovila sa svojim ocem Hasimom Karamanagom, potiče iz porodice koja se uvijek bavila plovidbom i zato voli ovaj posao.

Kaže da je više na moru nego na kopnu a na moru ima i dobrih i loših stvari.

Konferencijska liga: Sarajevo dominiralo, ali nije uspjelo pronaći put do mreže Spartaka

"Bilo je neprijatnih situacija sa velikim talasima ali kad znaš da ploviš i kad znaš situacije koje se dešavaju na moru, odmah znaš šta treba da preduzmeš. Za jednu djevojku nije baš lako biti kapetan plovila, ali kad znaš svoj posao i imaš volju za barkom i morem, onda možeš da priuštiš sebi da ideš dalje. Ljudima je čudno i interesantno kada vide djevojku da je kapetan barke i jahte, odmah se naviknu i kažu da je to fenomenalno", kaže Ardiana Karamanaga.

Ona plovi od Kruča, Valdanosa, Albatrosa, Rta Đerane, Ade Bojane do Albanske granice i do ostalih gradova, Budve, Herceg Novog, Kotora.

Kada ima zainteresovanih turista za duže relacije, ona plovi čak do Hrvatske i Italije, ali i do bilo kojeg drugog mjesta. Spremna je i za put oko svijeta kaže Ardiana, piše RTCG.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak