UN danas o Kosovu

Radiosarajevo.ba
UN danas o Kosovu


Vijeće sigurnosti UN-a razmatrat će danas izvještaj generalnog sekretara Ban Ki-moona o situaciji na Kosovu, dok bi EULEX trebao podnijeti izvještaj o rezultatima istrage o trgovini organima na Kosovu.

Na sjednici koja će biti održana prije podne po lokalnom vremenu učestvovat će i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, kao i kosovski ministar vanjskih poslova Enver Hodžaj.

U izvještaju u koji je agencija Beta imala uvid, Ban Ki-moon je ocijenio da je situacija na Kosovu napeta i da umnogome utječe na dijalog Beograda i Prištine i razgovore o evropskoj perspektivi regiona.

Generalni sekretar je u izvještaju, koji obuhvata period od 16. oktobra 2011. do 15. januara 2012., izrazio zadovoljstvo zbog obnavljanja dijaloga Beograda i Prištine i postignutih dogovora, ali i zabrinutost zbog sporog napretka u povratku raseljenih i u utvrđivanju sudbine nestalih, javila je novinska agencija Fena. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak