Umrla malena Tijana Ognjanović

Radiosarajevo.ba
Umrla malena Tijana Ognjanović

Osmogodišnja Tijana Ognjanović iz Beograda umrla je u bolnici u Hjustonu u SAD u kojoj je čekala na transplantaciju srca.

Sergej Trifunović: Tijana je srce Jugoslavije, ona je Tito! 

Kako je danas u ime njene porodice saopćila služba za odnose sa javnošću princa Aleksandra i princeze Katarine Karađorđević, Tijana je umrla u ponedeljak, 15. jula, poslije operacije na koju su ljekari bili primorani jer se njeno zdravstveno stanje pogoršavalo.

Prikupljen novac za malu Tijanu Ognjanović 

Ljekari su Tijanu poslije operacije koja je trajala devet sati stavili na mehaničku pumpu koja joj je pokretala srce i u prvi mah je izgledalo da se dijete oporavlja, ali je u noći između nedjelje i ponedjeljka njeno stanje pogoršano i djevojčica je umrla, piše Slobodnaevropa.org.

Tijana je početkom aprila 2013. u pratnji svojih roditelja Nebojše i Jelene Ognjanović otputovala specijalizovanim medicinskim letom u Hjuston gdje je primljena na Teksašku Dječiju bolnicu. U toj bolnici je započela niz ispitivanja i priprema za transplantaciju srca kao jedini način da se spasi njen život.

Tijana će biti sahranjena u nedjelju, 22. jula, u 11 satia na Beogradskom groblju Lešče. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak