Ukrajinka planirala turizam pa devastirala jedan od najljepših zaljeva na Jadranskom moru

4
Radiosarajevo.ba
Ukrajinka planirala turizam pa devastirala jedan od najljepših zaljeva na Jadranskom moru

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske stanice Ston, u Hrvatskoj, za koje se 51-godišnja ukrajinska državljanka se sumnjiči za niz kaznenih djela: skidanje službenog pečata i znaka; uništavanje staništa; protupravnu gradnju i pustošenje šuma.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena Ukrajinka, kao jedina osnivačica i članica pravne osobe čija je djelatnost pružanje smještaja i djelatnost pripreme i usluživanja hrane, u neutvrđenom vremenu, u Lovištu na otoku Pelješcu, uništila šumu površine 3 HA, pogoršala stanište uvršteno u ekološku mrežu značajnu za očuvanje ptica i na parceli izgradila građevine nepoznate namjene izvan građevinskog područja, a unutar zaštićenog obalnog pojasa.

Također je utvrđeno da je osumnjičena, nakon zatvaranja gradilišta od strane Državnog inspektorata, tokom maja 2024. godine uklonila tablu oznake zatvorenog gradilišta i nastavila s izvođenjem bespravnih radova.

Anketa | Hoće li radnici u BiH dobiti novu pomoć od 3.000 maraka? Zastupnik naveo tri razloga 'za'

“Policija je protiv osumnjičene podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu”, potvrđeno je iz PU dubrovačko-neretvanske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak