Uklonjene barikade kod Leposavića

Radiosarajevo.ba
Uklonjene barikade kod Leposavića

 Kasno sinoć uklonjene su barikade koje su postavljene u Leposaviću na putu koji vodi ka graničnom prijelazu Jarinje, javio je Tanjugov izvještač s lica mjesta, a započelo njihovo uklanjanje u Zupču dok u Rudaru one "iz tehničkih razloga" još ostaju, objavljuju u srijedu beogradski mediji.

Na magistralnom puti Kosovska Mitrovica - Raška kod Leposavića uklonjeni su teška mehanizacija i kamioni, kao i nabacana drva koja su Srbi postavili u noći 25. jula nakon što su specijalci kosovske policije ROSU pokušali da preuzmu kontrolu nad administrativnim prijelazima Jarinje i Brnjak. 

Pored puta su ostali samo šator i klupe na kojima kasno sinoć nije bilo ljudi. 

Kako je ranije izjavio Tanjugu predsjednik općine Leposavić Branko Ninić, uklanjanjem barikada se u toj općini na krajnjem sjeveru Kosova poštuje i provodi u djelo privremeni sporazum koji su postigli predstavnici Vlade Srbije i KFOR-a. 

On je kazao da će Srbi organizirati dežurstva i na taj način ubuduće pratiti situaciju na prijelazu Jarinje. 

Barikade koje su Srbi postavili u mjestu Rudare kod Zvečana i u Zupču kod Zubinog Potoka ostaju do daljnjeg, ali se saobraćaj obavlja neometano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak