Uhapšeni Srbi prebačeni u drugi grad

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni Srbi prebačeni u drugi grad

Petorica građana Srbije koji su osumnjičeni da su Gadafijevi plaćenici - snajperisti, prebačeni su iz sigurnosnih razloga u grad Zintan.

To je potvrđeno predstavnicima Ambasade Srbije u Tripoliju, koji su uspostavili kontakt sa novim vlastima, prenosi Tanjug.

Predstavnici nove vlasti izrazili su punu spremnost za saradnju i najavili mogućnost da predstavnici ambasade Srbije u narednih nekoliko dana posjete zarobljenike.

Uhapšena petorica tvrde da su građevinski radnici, dok ih pobunjenici sumnjiče kao snajperiste. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije kontaktiralo je juče porodice ovih državljana radi pribavljanja što više informacija o okolnostima njihovog odlaska i angažovanja u Libiji.

Srpsko-libijska građevinska firma ''Zazura'', za koju rade Srbi koji su uhapšeni u Libiji, nije u registru privrednih društava Agencije za privredne registre Srbije niti na spisku građevinskih firmi Privredne komore Srbije (PKS), piše Tanjug.

Vezano: Među Gadafijevim plaćenicima Srbi, Hrvati...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak