Uhapšeni osumnjičeni za najveću pljačku banke

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni osumnjičeni za najveću pljačku banke

Slovenačka policija danas je saopštila da je uhapsila dvije osobe osumnjičene za najveću pljačku banke ikada u Sloveniji, u kojoj je 2005. godine u Ljubljani ukradeno 32 miliona eura.

Jedan od uhapšenih je pripadnik kriminalne bande koja se bavi pljačkama, dok je drugi radio kao radnik obezbjeđenja u banci SKB - koja posluje u sklopu francuske banke Societe General - kada je opljačkana, rekao je novinarima Branko Japelj, šef kriminalne policije u Ljubljani.

Osumnjičeni, koji imaju 31 i 34 godine, državljani su Slovenije, a izdat je nalog za hapšenje još jednog osumnjičenog, 28-godišnjeg Slovenca, koji je pobjegao iz zemlje, dodao je Japelj.

Nakon što su razoružali i vezali obezbjeđenje u filijali SKB banke u novembru 2005, lopovi su za sedam sati odnijeli više od 400 sefova u kojima su se nalazile dragocjenosti čija je vrijednost procijenjena na 32 miliona eura.

"Poslije višegodišnjeg ograničenog uspjeha u istrazi, u petak su konačno uhapšene dvije osumnjičene osobe, ali to ne znači da je istraga završena", rekao je novinarima portparol policije Marjan Frank.

Policija nije navela da li je dio ukradenog novca pronađen, ali je kazala da je jedan dio uložen u kriminalne aktivnosti, prenio je AFP.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak