Uhapšeni organizatori reli utrke na Tari

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni organizatori reli utrke na Tari

Srpska policija je uhapsila tri osobe nakon saslušanja organizatora međunarodne reli utrke Tara 2012., na kojoj je jučer poginulo troje ljudi, prenose agencije. Imena uhapšenih nisu objavljena, ali mediji navode da se radi o direktoru utrke (BiH), njegovom pomoćniku zaduženom za sigurnost (Srbija), te predsjedniku sportske komisije (BiH).

Njima se na teret stavlja krivično djelo protiv opšte sigurnosti pod sumnjom da nisu poštovali propisane sigurnosne uslove prilikom organizacije utrke.

Auto uletjelo u publiku, dvoje mrtvih, troje ozlijeđeno

Podsjećamo, do nesreće je došlo kada je vozač iz BiH, Branimir Simić, izgubio kontrolu nad automobilom 300 metara od cilja, u mjestu Jasikovica, i autom uletio među gledaoce. Tada je povrijeđeno četvero ljudi, od kojih je troje kasnije preminulo. Žrtve su mladić iz Bajine Bašte, koji je preminuo na putu do bolnice, te muškarac i djevojka koji su preminuli u bolnici.

Četvrti povrijeđeni, sedamnaestogodišnji Stefan Jakovljević, zbrinut je na odjelu dječije hirurgije i nalazi se van životne opasnosti.

Svjedoci kažu da bi tragedija bila i veća da vozač nije prethodno udario u putokaz na tom mjestu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak