Uhapšen tajnik SDP-a, ispisivao grafite protiv HDZ-a

Radiosarajevo.ba
Uhapšen tajnik SDP-a, ispisivao grafite protiv HDZ-a

 

Makarska policija uhapsila je rano jutros oko 1.40 sati tajnika SDP-a u Makarskoj (Hrvatska) Damira Puharića i još dvojicu zbog ispisivanja grafita na pročeljima stambenih objekata! Ispisivali su "Ima se, otima se" kao odgovor na slogan HDZ-ovaca "Ja volim Makarsku".

U splitskoj Policijskoj upravi potvrdili su uhićenje. Kažu da su dobili niz dojava građana o SDP-ovoj ilegalnoj akciji.

Grafiti su se ispisivali na više objekata, a tajnik i pomagači uhvaćeni su, kako doznaje portal Index.hr, s prstima u pekmezu, odnosno na djelu. Zaplijenjene su i šablone te sprej kojim su ispisivali grafite. Policija poduzima kriminalističko istraživanje u dogovoru s Državnim odvjetništvom. Kako se čini, SDP-ovcima ne gine prijava za oštećenje i uništenje tuđe stvari.

Novinarski Indexa pokušali su doći do Arsena Bauka, hrvatskog ministra uprave ali i šefa Splitsko-dalmatinskog SDP-a kako bis čuli što kaže na "diverzantsku" akciju svog udarnog tima ilegalaca u Makarskoj. Nažalost, nisu bili te sreće da im se ministar Bauk javi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak