Uhapšen Nadan Vidošević predsjednik HGK

Radiosarajevo.ba
Uhapšen Nadan Vidošević predsjednik HGK

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević uhapšen je zbog zloupotrebe položaja i ovlasti u aferi izvlačenja 32 miliona kuna iz Komore na čijem čelu je već 18 godina, javlja Fena.

Iako policija nije željela potvrditi informaciju o Vidoševićevu hapšenju neslužbeno se doznaje da je u toku pretraga njegova stana te da će biti ispitan u sjedištu policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

U istoj aferi prije mjesec dana uhapšena je Vidoševićeva najbliža saradnica Zdenka Peternel, koja je najvjerojatnije progovorila i o Vidoševićevoj ulozi u ovom slučaju pod teretom istražnog zatvora i sumnji da je od 32 miliona kuna izvučenih iz HGK čak 28 milijuna zadržala za sebe. 

Prema prvim informacijama tužitelji su, čini se, uspjeli dokazati da je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK bio najdugovječniji predsjednik te institucije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak