Uhapšen 'Kralj sintetičkih droga Balkana' - Ljubiša Lindo

Radiosarajevo.ba
Uhapšen 'Kralj sintetičkih droga Balkana' - Ljubiša Lindo

Organizator kriminalne grupe koja je imala najveću fabriku za proizvodnju sintetičkih droga u Evropi, uhapšen je juče na graničnom prijelazu Gradina pri pokušaju bjekstva iz Srbije u Bugarsku.

Ljubiša Lindo (43), zvani Čombe bio je uhapšen i 2003. kada je pronađena droga i supstance za njeno pravljenje u fabrici i laboratorijama u Novoj i Staroj Pazovi i Šimanovcima u Srbiji, čija je vrijednost tada procijenjena na 50 miliona eura, piše Blic.rs.

Tada je u uhapšeno 30 osoba. Lindo je osuđen na pet godina zatvora, ali je dvije godine odležao u pritvoru, iz kojeg je pušten marta 2005. Od tada je u bjekstvu.

Član grupe Milana Zarubice uhapšen je sa falsifikovanim pasošom i odmah je sproveden na izdržavanje kazne u Okružni zatvor u Beogradu.

U “Beloj knjizi” MUP-a o Čombetu se navodi da trguje drogom, zbog čega je nekoliko puta hapšen, ali je izbjegao odgovornost. Stoji i da je sklon nasilničkom ponašanju i upotrebi oružja, piše Blic.

Kurir navodi kako Lindo, pored srbijanskog, ima i državljanstvo Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak