Uhapšen 'komandant Šamil'

Radiosarajevo.ba
Uhapšen 'komandant Šamil'


"Komandanta Šamila", koji je preko Youtubea pozivao na napade u Zagrebu hrvatska policija je privela na razgovor, javlja hrvatski portal 24sata.hr.

U toku je kriminalističko istraživanje zbog sumnje o javnom poticanju na terorizam.

U videu koji je objavio i naš portal "komandant Šamil i Pokret otpora" preuzimaju odgovornost za napade u Zagrebu.

"Komandant" je između ostalog rekao da je ključno da se pri napadu na neprijateljske ciljeve izbjegnu civilne žrtve. Za njega bi svake civilne žrtve bile kontraproduktivne, koristile bi vladajućoj kasti, dakle trabantima Zapada, Brisela i NATO pakta u smislu obezvrijeđenja pokreta otpora i prikazivanja članova pokreta otpora kao krvoloka i bezumnih ubica.

"Drugovi i drugarice pozdrav! Obraćam se članovima grupe povodom akcija pokreta otpora noćas i prije dva dana u rajonu Zagreba. Nužno je da se vrše napadi na kasarne, policijske stanice i pogotovo baze specijalne policije kao najljućih pasa kerbera vladajuće kaste u Zagrebu, njihove udarne pesnice za obračun sa progresivnim snagama" poručuje u videu "komandant Šamil" članovima "Pokreta otpora".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak