Uhapšen guverner Centralne banke Kosova

Radiosarajevo.ba
Uhapšen guverner Centralne banke Kosova
Policija privodi Redžepija (Foto: gazetaexpress.com)

Danas je u Prištini kosovska policija uhapsila guvernera Centralne banke Kosova Hašima Redžepija. Akcija hapšenja je izvedena u toku šire antikorupcijske istrage pod odobrenju misije Eulexa.

Službenici kosovske policije iz kancelarije posebnog odjeljenja za antikorupciju Specijalnog tužilaštva (KSTK) sproveli su jutros u Prištini sedam pretresa u privatnim prebivalištima četiri osumnjičene osobe, uključujući i guvernera Centralne banke Kosova, saopštio je Eulex.

Pretres u Centralnoj banci Kosova i jednom privatnom preduzeću počeo je jutros u šest sati, javljaju srbijanski mediji.

Pretresi su povezani sa tekućom finansijskom istragom o korupciji, u vezi sa sumnjom o zloupotrebi službenog položaja ili ovlaštenja, primanjem mita, utajom poreza, zloupotrebom uticaja i pranjem novca.

Pretrese je odobrio Eulexov pretpretresni sudija iz Okružnog suda u Prištini.

Na mjestu pretresa, u CBK su kosovski specijalni tužilac iz kancelarije Specijalnog tužilaštva (KSTK), Eulexovi policijski monitori, kao i službenik za vezu, kako bi osigurali nadzor koji će osigurati efektivno sakupljanje dokaznog materijala i pružiti potpuno i tačno objašnjenje licima prisutnim na mjestu događaja.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak