Učenici pokrali dnevnike i bacili ih u rijeku

Radiosarajevo.ba
Učenici pokrali dnevnike i bacili ih u rijeku

Grupa učenika trećeg razreda Gimnazije u Kuršumliji ukrala je i bacila u rijeku Toplicu nekoliko školskih dnevnika.

Pripadnici policijske stanice u Kuršumliji, kako piše portal Južne vesti, identifikovali su učenike koji su navodno zbog velikog broja neopravdanih izostanaka ukrali nekoliko školskih dnevnika i bacili ih u rijeku.

Kuršumlijska Gimnazija, u čijem sklopu se nalazi i srednja Ekonomska škola, kako piše portal, nema video nadzor i reflektore i zato lopovima nije bilo teško da počine ovo krivično djelo.

Diskriminacija i nasilje u školi

Prije samo nekoliko mjeseci, navodi portal, u Kuršumliji je zabilježen i napad na srednjoškolca Stefana Radovića, a koji se javno deklarisao kao homoseksualac, i to unutar same škole.

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić utvrdila je nakon postupka da je škola napravila propuste i naložila posebne mjere Ekonomskoj školi u Kuršumliji, radi sprečavanja diskriminacije i nasilja.

Istragu povodom ovog slučaja, kako se navodi, vodi i zaštitnik građana Saša Jankoviić, kao i osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju.

Ni jedna škola nema noćnog čuvara, ali zato ima po jednog školskog policajca, što je malo, sudeći prema pojačanom nasilju u kuršumlijskim osnovnim i srednjim školama u posljednje vrijeme, naveo je portal Južne vesti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak