Učenici ispisani iz škole nakon krađe dnevnika

Radiosarajevo.ba
Učenici ispisani iz škole nakon krađe dnevnika

Protiv jednog učenika koji je učestvovao u krađi dnevnika iz zbornice u kuršumlijskoj Gimnaziji u toku je disciplinski postupak, a dva učenika odmah su ispisana iz škole, izjavila je danas direktorka te obrazovne institucije Ljiljana Milojković.

Učenici pokrali dnevnike i bacili ih u rijeku

Kako prenosi portal Južne vijesti, Milojković je roditelje učenika više puta upozoravala na njihove stalne izostanke, loše ocjene i problematično ponašanje, "ali oni za to nisu marili".

Učenici trećeg razreda Gimnazije K.M, B.N i M.D, koji su ukrali nekoliko školskih dnevnika i bacili ih u rijeku Toplicu, počinili su još jedno krivično djelo i sami ispravljali ocijene, a oni su imali i veliki broj neopravdanih izostanaka zbog čega su bili pred isključenjem iz škole.

Portal Južne vijesti prenosi i da sve škole na području Topličkog okruga imaju samo po jednog školskog policajca, nemaju noćnog čuvara, baš kao ni video-nadzor i reflektore.

Grupa učenika trećeg razreda Gimnazije u Kuršumliji juče je ukrala i bacila u rijeku Toplicu nekoliko školskih dnevnika.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak