Ubijen motkom zbog kutije bensedina

Radiosarajevo.ba
Ubijen motkom zbog kutije bensedina

Iskazi svjedoka u istrazi ubistva Nebojše Zarupca, kojeg je u centru za odvikavanje od ovisnosti SPC Sretenje nasmrt pretukao sveštenik Branislav Peranović, govore da je povod za ubistvo bila kutija bensedina, koju je štićenik unio u centar.

Štićenika centra za odvikavanje ubio šipkom

U zahtjevu za pokretanje istrage, čije dijelove i iskaze svjedoka prenosi srbijanski dnevnik Press, navode se detalji monstruoznog mučenja koje je počelo tako što je Peranović udario šamar Zarupcu, ubjeđujući ga da ostane u centru.

“Peranović je naredio Zarupcu da legne na klupu i ispruži se preko stola. Uzeo je jedan štap od maslinovog drveta koji se nalazio u toj trpezariji iza vrata i počeo da mu naizmenično nanosi udarce po zadnjici, tabanima i leđima. Kada je primetio da se uneredio, pozvao je svoja dva saradnika, koji su Zarupca odveli na sprat te pomoćne kuće da se sredi u kupatilu. U jednom trenutku Zarubac je ustao sa klupe, iskolačio oči prema njemu i pokušao da ga udari, ali, kako nije uspeo u tome, sveštenik ga je prvo desnom svojom nogom, i to gornjim delom stopala, udario u predelu grudi. Taj udarac je ponovio još jednom, a zatim mu zadao još jedan, drugom nogom u stomak, kao i zatim nekoliko udaraca pesnicom, sa obe ruke, u predelu lica. Kako je u trpezariji bilo klizavo, okliznuli su se i pali, posle čega su u tu prostoriju ušli saradnici. Primetili su da se Nebojša uneredio, pa su ga ponovo odveli u kupatilo. Pošto ih nije bilo ni posle 15 minuta, Peranović je krenuo do pomoćne kuće. Ispred nje ga je jedan od saradnika obavestio da se Zarubac nalazi u kupatilu, da mu je loše i da otežano diše”, navedeno je u zahtjevu za sprovođenje istrage, koji prenosi Press.

Peranović je nakon toga štićenicima saopštio da je Zarubac preminuo nesretnim slučajem, navodi se u službenoj bilješci.

U narednim danima biće saslušani Peranovićevi sinovi, supruga Vesna Veselinović i veliki broj štićenika Sretenja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak