Ubicu manekenke locirali kad se logovao na Facebook

Radiosarajevo.ba
Ubicu manekenke locirali kad se logovao na Facebook


Darijan Musić (25), osumnjičeni za ubistvo manekenke Vladislave Červenko (25), na saslušanju u novosadskoj policiji priznao je ubistvo i do detalja opisao zločin, saznaje Blic.

Vladislava Červenko pretučena je na smrt u Novom Sadu: njeno beživotno tijelo ponađeno je prije dvije noći u stanu u Fruškogorskoj ulici, u naselju Liman. Žrtva je bila jedna od poznatijih foto-modela koja je svojevremeno radila i za brojne modne agencije; sa ubicom se zabavljala i živjela

Njegovo saslušavanje traje već satima, a motiv stravičnog zločina je bolesna ljubomora uhapšenog.

Musić je navodno rano jutros uhapšen u Novom Pazaru, a potom je prebačen u Novi Sad. On je odmah nakon zločina pobjegao iz Novog Sada, a vjeruje se da je planirao da pobjegne iz zemlje.




Policija ga je locirala kada se ulogovao na Facebook da bi na svom nalogu ostavio čudovišnu poruku u kojoj, u monstruoznom tonu, tvrdi da mu nije bio cilj da Vladislava Červenko umre ("saučešće porodici, nisam hteo, jbg").

Musić je jučer na svom Facebook profilu, pišući samo velikim slovima, priznao da je ubio svoju djevojku jer ga je "varala sa kojekime dok je bio u zatvoru". Musić u poruci izražava ljubav prema mrtvom tijelu Vladislave Červenko i najavljuje da će se ubiti.
Zbog sumnje da mu je dala novac za bjekstvo, novosadska policija je jučer, na informativni razgovor, privela i njegovu majku.

Musić će sutra biti priveden kod istražnog sudije na saslušanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak