U toku istraga o incidentu s kolonom Nikolića

Radiosarajevo.ba
U toku istraga o incidentu s kolonom Nikolića


Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u utorak da su u toku istrage u vezi s incidentima o prisluškivanju i o ometanju kolone predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.
 
Srbija: Tomislav Nikolić imao incident na autoputu  

“Ako se utvrdi bilo čija odgovornost onda će taj tu odgovornost i snositi, bilo da je riječ o procesu pred sudovima i Tužilaštvom, bilo da je riječ o sankcijama u okviru MUP-a”, istakao je Dačić

“U toku je istraga o tome šta se desilo. Riječ je o pokušaju presjecanja kolone predsjednika Nikolića. Tom problemu treba prići kao i kod svakog drugog takvog incidenta bez obzira ko je učesnik u svemu tome”, rekao je Dačić srpskim novinarima u Rimu.
   
“U svakom slučaju za to postoje nadležne službe i istrage se vode nezavisno od bilo kakvih natpisa u medijima.”
   
Kada je riječ o slučaju prisluškivanja predsjednika Srbije i potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića, javlja novinska agencija Fena, Dačić je podsjetio da je u toku zvanična istraga: “Vodi se zvanična istraga o tome da li je bilo zahtjeva za skidanje listinga ili ne. O tome vodi istragu i Služba unutrašnje kontrole MUP Srbije. Za sada nisam informisan o tome da li su te istrage završene i kada se vratim u zemlju vidjeću dokle je sve to stiglo.”
  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak