U tijelu ubijenog štićenika nije pronađena droga

Radiosarajevo.ba
U tijelu ubijenog štićenika nije pronađena droga

U tijelu Nebojše Zarupca, žrtve mučenja u pravoslavnom centru Sretenje kojeg je na posljetku na smrt pretukao pop Branislav Peranović, nisu nađeni tragovi droge, rezultat je hemijsko-toksikološke analize koja je urađena na beogradskoj VMA.

Ubijen motkom zbog kutije bensedina

Činjenica da Zarubac na dan ubistva, 6. augusta, nije uzeo drogu obara tezu koje se drži odbrana Branislava Peranovića, koja tvrdi da uzrok Zarupčeve smrti bilo predoziranje. Peranović je priznao da je "razgovarao" sa Zarupcem 45 minuta, te da je “moguće da je bilo nekoliko lakih šamara”.

Zapisnik sa obdukcije tvrdi drugačije: između pedeset i sto udaraca metalnom šipkom unakazili su tijelo Nebojše Zarupca. Obdukcioni nalaz tvrdi da je Zarubac umro od posljedica gušenja vlastitim želučanim sadržajem, nakon što mu je pozlilo od udaraca po glavi, tabanima, leđima, te je pao u komu.

Popa Peranovića je razbjesnilo što je Zarubac u kamp donio kutiju bensedina, potvrdili su svjedoci Nemanja Radosavljević i Dragan Mitrev Vrvica ranije policiji.

Advokat porodice Zarubac, Dušan Pešić, izjavio je za srbijanski Press da je na mjestu ubistva uzeto nekoliko DNK uzoraka, te da postoji sumnja da Peranović nije sam tukao Zarupca, nego da je to činilo više osoba, što DNK analiza treba da pokaže.

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak