U teškoj nesreći stradali Hasredin Fehratović (41), njegova maloljetna kćerka i Dženan Korać

3
Radiosarajevo.ba
U teškoj nesreći stradali Hasredin Fehratović (41), njegova maloljetna kćerka i Dženan Korać

Na putnom pravcu Sjenica–Prijepolje, na mjestu zvanom Pašino Brdo, u petak, 9. augusta, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je vozač Mercedesa sa sjeničkim registarskim oznakama, prilikom preticanja kolone vozila neprilagođenom brzinom, direktno udario u Audi novopazarskih tablica koji je dolazio iz suprotnog smjera.

U Audiju se nalazila porodica Fehratović iz Novog Pazara.

Prema najnovijim informacijama, vozač Audija, Hasredin Fehratović (1983), nažalost je izgubio bitku za život uslijed zadobijenih povreda.

Pariz 2024 | Slovenci u dramatičnoj završnici ostali bez olimpijske medalje, Špancima pripala bronza

Njegovo dvoje djece, koje je bilo u automobilu, također je teško stradalo. Najmlađa kćerka porodice Fehratović, nažalost, preminula je u bolnici, dok su starija kćerka i žena transportovane za Beograd, i u veoma teškom stanju su, piše portal Sandžak danas.

Članovi porodice Fehratović su u šoku, a medicinsko osoblje čini sve kako bi im pružilo adekvatnu njegu i podršku.

Vozač Mercedesa, Dženan Korać, također je podlegao povredama nakon nesreće. Njegovo stanje je bilo kritično od trenutka sudara, a uprkos naporima ljekara, nije uspio preživjeti.

Ekipe hitne pomoći i vatrogasci odmah su stigli na mjesto nesreće kako bi izvukli povrijeđene iz teško oštećenih vozila. Sudar je bio toliko silovit da su dijelovi automobila razbacani po cijeloj saobraćajnici, a prizor na mjestu događaja šokirao je prisutne.

Svjedoci su izjavili da je vozač Mercedesa vozio neprilagođenom brzinom dok je preticao kolonu vozila, što je dovelo do gubitka kontrole i frontalnog sudara s Audijem.

Policija je na licu mjesta i vrši uviđaj kako bi se utvrdili tačni uzroci nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak