U regiju stiglo nevrijeme: Snimljena i fascinantna pijavica iznad Rovinja

0
Radiosarajevo.ba
U regiju stiglo nevrijeme: Snimljena i fascinantna pijavica iznad Rovinja

Naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom već je stiglo u neke zapadne i sjeverne dijelove zemlje, a kiša s jakom grmljavinom zabilježena je osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Promjena vremena zahvatila je dijelove Istre i Kvarnera.

Grmljavinski senzori zabilježili su više od 3.000 udara munja, a centar nestabilnosti upravo je sjeverni Jadran. Nakon prolaska ovog prvog vala nestabilnosti, pljuskovi će biti česti osobito u večernjim satima, ali i u noći na petak, javlja Dnevnik.hr.

Na Facebook stranici Istrameta objavljena je snimka neobične pijavice. "Fascinantno vrtloženje iznad Rovinja!", stoji u opisu.

Sve veća napetost u Tel Avivu: "Dogovor koji nije potpisan ubija sve"

U komentarima su se pratitelji stranice i našalili, te rekli da "treba kupiti toaletnog papira, jer nema nam spasa". 

Za riječku regiju i Kvarner izdano je narančasto upozorenje.

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u saobraćaju", upozoravaju iz DHMZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak