U Hrvatskoj izborna šutnja pred lokalne izborer

Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj izborna šutnja pred lokalne izborer

Noćas, odmah nakon ponoći, u Hrvatskoj je počela izborna šutnja uoči nedjeljnih petih po redu lokalnih izbora od neovisnosti, na kojima će nešto više od četiri miliona birača prvi put neposredno birati općinske načelnike, gradonačelnike i župane, te njihove zamjenike, kao i članove lokalnih i regionalnih predstavničkih tijela za iduće četiri godine.

Izborna šutnja traje do nedjelje u 19.00 sati, odnosno do zatvaranja birališta koja se otvaraju u 7.00 sati ujutro, a u vremenu izborne šutnje zabranjena je svaka izborna promidžba i objavljivanje privremenih rezultata i njihovih procjena.

Na nedjeljnim izborima oko 4,08 milijuna birača na 6.591 biračkom mjestu neposredno bira 429 općinskih načelnika i 435 njihovih zamjenika, 126 gradonačelnika i 194 zamjenika, 21 župana i 42 zamjenika, te gradonačelnika Grada Zagreba i njegova dva zamjenika, a ukupno je podneseno 1.970 kandidatura. Birači će birati i 866 članova županijskih skupština i 51 člana zagrebačke Gradske skupštine, te 2.206 članova gradskih i 5.343 općinskih vijeća.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak