U Hrvatskoj hapšenja privrednika

Radiosarajevo.ba
U Hrvatskoj hapšenja privrednika


Zbog afere SMS i sumnje u malverzacije dionicama Podravke, privedeni su bivši šef Uprave Podravke Darko Marinac, aktualni šef Uprave Zdravko Šestak i član Uprave Saša Romac, javljaju hrvatski mediji.

Portal Net.hr piše kako je danas u jutarnjim satima u garaži Podravkine zgrade u Zagrebu nastalo komešanje kada su, tvrde očevici, djelatnici USKOK-a doveli člana Uprave Podravke Sašu Romca i odveli ga u prostorije tvrtke na prvom katu. U međuvremenu su uhićeni bivši šef Uprave Darko Marinac, aktualni Zdravko Šestak te član Uprave Josip Pavlović.

Kako javlja Večernji list, uhićeni su i direktor i suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat te direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić.

Svi uhićeni privedeni su u policiju, no cijeli slučaj vodi USKOK (hrvatska obavještajna služba), od kojeg se uskoro očekuje saopćenje.

Kako se neslužbeno doznaje, policijski djelatnici još su uvijek u prostorijama Podravke.

Priča o nepravilnostima u upravljanju koprivničkim prehrambenim divom počela se otkrivati kada je objavljeno da je Podravka 65 miliona kuna (oko 17 miliona KM) uplatila splitskoj tvrtki SMS, čiji je račun, pokazalo se, trebao poslužiti samo kao prolaz do varaždinske Fime, koja je za Podravkine menadžere obavljala kupnju dionica. Plan je bio da se u nekoliko faza domogne 25 posto dionica. Procjenjuje se da je nizom kreditnih poslova Podravka oštećena za oko 250 milijuna kuna, navodi net.hr.

net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak