U glas su se pjevali najveći hitovi Dine Merlina: Muzički čarobnjak napravio spektakl u Podgorici

5
Radiosarajevo.ba
U glas su se pjevali najveći hitovi Dine Merlina: Muzički čarobnjak napravio spektakl u Podgorici

Podgorica je u subotu, 26. oktobra postala središte muzičke scene zahvaljujući spektakularnom nastupu legendarnog Dine Merlina u okviru gradskog festivala.

Merlin, čiji koncerti redovno okupljaju desetine hiljada obožavalaca širom Balkana, još jednom je oduševio publiku koncertom koji će se dugo pamtiti. Večer je dodatno obogatila gošća iznenađenja, Ivana Banfić, koja se pridružila Merlinu na sceni za izvođenje njihovog hita "Godinama" izazivajući pravu euforiju među posjetiocima.

Program je započeo nastupima domaćih i regionalnih izvođača, ali je prava atmosfera postignuta dolaskom Dine Merlina.

Novi detalji atentata u Austriji: Gradonačelnika ubio lovac, još je u bjekstvu

Već prve note njegovog hita "Da šutiš" izazvale su oduševljenje, a publika je pjevala uglas. Redale su se pjesme koje su obilježile njegovu dugogodišnju karijeru, poput "Švicarska" i "Jel’ Sarajevo gdje je nekad bilo", a svaka numera bila je obogaćena specijalnim vizuelnim efektima koji su dodatno pojačali doživljaj.

“Svi znamo koliko su Merlinove pjesme emotivne, ali ono što posebno ističe njegove nastupe je energija koju prenosi publici. Njegov jedinstveni kontakt s obožavaocima podsjeća nas na važnost ljubavi i zajedništva” rekao je jedan od posjetilaca festivala.

Ova jedinstvena muzička noć spojila je različite generacije, okupljajući mlade i starije ljubitelje Merlinovih pesama.

Koncert u Podgorici je pokazao da muzika ima moć da ujedini ljude, podsjeti ih na zajedničke emocije i uspomene. Za sve prisutne, ovo je bilo više od koncerta – to je bio događaj za pamćenje koji je obogatio kulturnu ponudu Crne Gore i obradovao sve ljubitelje muzike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak