U Dubrovniku se održava referendum za spas Srđa

Radiosarajevo.ba
U Dubrovniku se održava referendum za spas Srđa


U Dubrovniku se danas održavareferendum o golf resortu na Srđu. Glasačka mjesta su otvorena u 7 sati, a podršku građanskoj inicijativi za spas Srđa odlučili su dati i dubrovački studenti iz Zagreba, koji su autobusom došli samo da bi glasali, pišu hrvatski mediji.

Na referendumu će sve osobe s pravom glasa i prebivalištem u Dubrovniku moći odlučiti za ili protiv predloženog Urbanističkog plana uređenja platoa Srđa, prema kojem se poredjednog i pol golf igrališta predviđa izgradnja elitnih vila i apartmana namijenjenih prodaji.

Za uspjeh referenduma ključno je da izlaznost bude veća od 50 posto.

Dolazak studenata iz Zagreba ima značaj puno veći od 50-ak dodatnih glasova. Riječ je o simboličkoj gesti koja ukazuje da među mladima postoji svijest o važnosti ovog trenutka, naveli su pokretači građanske inicijative Srđ je naš.

Referendum u Dubrovniku je prvi referendum raspisan na inicijativu građana, a svojim odazivom građani Dubrovnika mogu pridonijeti da to bude i prvi obvezujući referendum.

Izgradnja golf parka na Srđu proteklih godina izazvala je dosta polemike u gradu Dubrovniku, a Građanska inicijativa Srđ je naš, koja se protivi izgradnji golf parka na Srđu, od 1. do 15. februara organizirala je prikupljanje potpisa za referendum.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak