U Beogradu preminuo brat Slobodana Miloševića

Radiosarajevo.ba
U Beogradu preminuo brat Slobodana Miloševića

Borislav Milošević
, brat bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, sinoć je preminuo na KBC Dedinje. Vijest je potvrdio Institut zemalja Zajednice nezavisnih država u Moskvi. 

Milošević je prije nekoliko mjeseci u kritičnom stanju iz Crne Gore prebačen u Beograd na Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje". Liječen je zbog popuštanja srca i ljekari su mislili da neće preživjeti, piše Blic. 

Borislav Milošević, rođen 1934. godine bio je stariji brat nekadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića i godinama je živio u Rusiji, gdje je u drugoj polovini '90-tih bio na poziciji ambasadora SR Jugoslavije u Moskvi, javlja novinska agencija Fena

Borislav Milošević je imao jake veze s ruskim političarima, prije nešto manje od dvije godine je najavljivao da je lično vrlo duboko zainteresovan za posao remonta pruga u Srbiji i da ruski kredit od 800 miliona dolara koji je za to namijenjen uspije. 

S obzirom na veze koje je imao u Moskvi, vjeruje se da je on bio ključna osoba koja je osigurala dolazak i boravak Marka Miloševića i Mirjane Marković u Rusiju nakon promjena 5. oktobra i izručenja Slobodana Miloševića Haškom tribunalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak