Turist (29) sletio u Jadransko more i poginuo. Objavljeno kako je došlo do nesreće

0
Radiosarajevo.ba
Turist (29) sletio u Jadransko more i poginuo. Objavljeno kako je došlo do nesreće

Prema rezultatima uviđaja, neprilagođena brzina je razlog zbog kojeg je 29-godišnji državljanin Švicarske poginuo na Viru kad je osobnim automobilom nakon udara u stijene, sletio u more.

Iz Policijske uprave Zadarske u subotu, 10. augusta, izvijestili su da je u Viru, na predjelu kod svjetionika, osobni automobil sletio u more te da je na mjestu nesreće poginuo 29-godišnji državljanin Švicarske.

Tijelo stradalog na mjestu događaja pregledao je mrtvozornik te je naložena obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, prenosi Hina.

Haos u Beogradu: Automobilom naletjeli na demonstrante, Vučić najavio vanredno obraćanje  

"Prema rezultatima provedenog uviđaja, sumnja se kako je tokom noći državljanin Švicarske upravljajući osobnim automobilom švicarskih nacionalnih oznaka, dolaskom do zavoja na spoju ulica Put lanterne i Put rastavca, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti te preglednosti, sletio van kolovoza te automobilom udario u kamene stijene-škrape, uslijed čega se vozilo prevrnulo na krov u more, na dubinu od oko metar", izvijestili su iz PU Zadarske.

O događaju će policija upoznati nadležno državno odvjetništvo, saopćila je PU zadarska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak