Trogir o 'Šamilu': On je luđak ili budala

Radiosarajevo.ba
Trogir o 'Šamilu': On je luđak ili budala


Trogir je šokiran istupom 41-godišnjeg sugrađana Damira M, poznatijeg kao "komandant Šamil", koji je u ime Pokreta preuzeo odgovornost za eksplozije u Zagrebu, piše Večernji list.

Za njega Trogirani kažu da je miran i povučen čovjek, da nije agresivan već osamljenik i osobenjak.

Ljudi koji ga poznaju ne mogu vjerovati da je terorista. Njegove kolege iz firme Brodotrogir, gdje radi u kadrovskoj službi, kažu da se radi o šutljivom, tihom, mirnom i povučenom čovjeku koji se ni po čemu ne ističe.

"On je luđak ili budala. Kakav je to terorist koji snima govor bez maske na licu i poziva na eksplozije?! To su oni pripametni tipovi koji u životu ne znaju ni beknit. Za takve je internet raj. Ja mislim da on živi život online i tamo pokazuje sasvim drugo lice", uvjereni su poznavatelji prilika u jednom od gradskih kafića.

Damir, poznatiji kao "komandant Šamil" razvedeni je otac jedne djevojčice.

"Virujte mi, nije vam on nikakav terorist. Sve ovo što je snimio plod je njegove mašte. Kako me je sram, jutros nisam mogla ni po kruh otići", izjavila je njegova majka Tomislava za Večernji.
Otac Boris također je šokiran i kratko poručuje da je njegov sin punoljetan čovjek pa neka odgovara za svoje postupke.

"Šamila" se tereti za kazneno djelo javnog poticanja na terorizam. Pretraga njegovog stana trajala je dva sata i nakon toga je, zajedno s računarom i drugim izuzetim predmetima, vraćen  natrag na kriminalističku obradu.

Facebook profil "komandanta Šamila" prepun je njegovih privatnih fotografija, a među prijateljima tu su Staljin, AleksandarRanković, brojne komunističke partije: Hrvatske, bivše Jugoslavije, Srbije, Sombora.... Tu su i predsjednik Jugoslavije, Pokret Narodni front, Narodna radnička borba, Nova Titova Jugoslavija...

Za poticanje na terorizam zakon predviđa kaznu od jedne do deset godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak