Trodnevna žalost u Novom Sadu

Radiosarajevo.ba
Trodnevna žalost u Novom Sadu

Gradske vlasti Novog Sada proglasile su trodnevnu žalost - od 2. do 4. aprila, u čast šest mladih osoba stradalih u požaru koji je izbio u diskoteci Kontrast. 

U trenutku izbijanja požara u diskoteci je bilo oko 350 osoba. Šestoro poginulih su se najverovatnije ugušili od dima, zaglavljeni u toaletu, rekao je načelnik PU Novi Sad Stevan Krstić. Tijela stradalih su identifikovana, a radi se o tri mladića i tri djevojke u rasponu 22 do 28 godina.

Prema prvim informacijama požar je izbio na bini, a uzrok tragedije su najvjerovatnije neispravne instalacije. Dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Novom Sadu Ana Stamenić rekla je da postoji sumnja da je počinjeno krivično djelo "izazivanje opšte opasnosti", ali ipak nije precizirala da li je požar namjerno ili slučajno izazvan.

Portparolka Osnovnog suda Novog Sada Biljana Lazić izjavila je da su vlasnik i dva pomenute diskoteke zadržani u policiji. Vlasniku diskoteke, kako saznaje B92, određen je pritvor od 48 sati. Prethodno je dežurni istražni sudija Ana Stamenić kazala da je oko 50 osoba bilo na ispitivanju zbog izazivanja opšte opasnosti.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak