Tijelo nađeno u Modrušu je bilo zakopano

Radiosarajevo.ba
Tijelo nađeno u Modrušu je bilo zakopano

Dijelovi kostiju koji su prekjučer pronađeni u selu Modruš u Hrvatskoj, a za koje se sumnja da pripadaju Antoniji Bilić, jesu kosti mlađe žene, pokazali su prvi rezultati istrage. Ono što začuđuje je kako od nestanka šesnaestogodišnje Antonije u junu prošle godine nisu pronađeni ovi ostaci, premda je na tom području provedena opsežna istraga.

Šef HGSS-a Vinko Prizmić objašnjava da su lani na tom području tražili tijelo i da je ono vrlo vjerovatno bilo zakopano.

Lokacija nije zabačena

Mjesto gdje su nađene ljudske kosti nalazi se nedaleko od repetitora Modruš koji je 7. juna prošle godine locirao posljednji signal mobitela Antonije Bilić. Ne radi se o potpuno zabačenoj lokaciji jer je odmah ispod ceste i kraj odmarališta kojeg kamiondžije često koriste da tamo izbace smeće. Iza šikare od samo nekoliko metara nalaze se kultivirane njive i pokošen travnjak. Zbog toga čudi kako niko do sada nije našao posmrtne ostatke, posebno zato što je prošlog ljeta na tom području trajala intenzivna potraga za nestalom Antonijom.

Šef HGSS-a Vinko Prizmić tvrdi da je teren prošlog ljeta temeljito pretražen te da je tijelo bilo vidljivo na površini sigurno bi bilo nađeno. Rekao je kako su ekipe detaljno pretražile taj teren te da kao dokaz postoji karta i GSP tragovi koji prelaze tačno preko tog područja.

"Očigledno je da je tijelo bilo na neki način nepregledno i vizualno i što se tiče mirisa, možda prekriveno nekim otpadom, zakopano ili slično", rekao je Prizmić za Novi list.

Paravinja poznavao područje

Dragan Paravinja, koji je osuđen na zatvorsku kaznu od 40 godina za ubistvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić, dobro je poznavao područje gdje je nađeno tijelo. Tom je cestom često prolazio, otkriva Jutarnji list. Mještani tvrde da je dionicu poznavao bolje od domaćih ljudi jer je u preduzeće Semmelrock u Ogulinu odlazio po građevinski materijal, a u obližnji Cerovnik po građu.

Rezultati analize kostiju koji će otkriti da li one zaista pripadaju Antoniji Bilić mogli bi biti poznati već u ponedjeljak, nakon brze genomske analize DNK.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak