Tijana će biti operisana u Houstonu

Radiosarajevo.ba
Tijana će biti operisana u Houstonu


Malena Tijana, kojoj je potrebna transplantacija srca, bit će do kraja sedmice prebačena o Houston. Let će obaviti aviokompanija specijalizovana za medicinske letove, pišu Novosti.rs.

S obzirom na to da srbijanske avio kompanije nisu htjele obaviti let, Tijanina porodica se odlučila za avio kompaniju specijaliziranu za medicinske letove, tako da će, umjesno na 10.000 metara letjeti na 3.500, sa četiri međuslijetanja.

Avion koji će malenu Tijanu prebaciti preko Atlanskog okeana opremljen je najmodernijim medicinskim aparatima sa doktorima i medicinskim sestrama, a uz nju će biti i neki od stručnjaka sa Instituta za majku i dijete.

Klinika u Houstonu je ostala jedina opcija za spas ove hrabre djevojčice, i nakon pritisaka smanjila je cijenu operacija za 30 posto, sa 1.015.000 na 710.000 dolara

Maloj Tijani Ognjanović prije šest godina je dijagnostikovana restriktivna kardiomiopatija. Jedini lijek je transplantacija srca. Prvobitno, intervencija je trebalo da se uradi u AKH bolnici u Beču, gdje bi koštala oko 200.000 eura. Međutim, zdravstveno stanje male Tijane se pogoršalo, tako da su roditeljima u ovoj bolnici rekli da je ne mogu staviti na listu čekanja i obaviti transplantaciju, jer su šanse da preživi operaciju u ovom centru svega dva posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak