Oglasio se predsjednik Kosova Thaci na složenu situaciju kod Gazivoda

AA
Oglasio se predsjednik Kosova Thaci na složenu situaciju kod Gazivoda

Policija Kosova saopćila je da je danas bila angažovana na praćenju posjete predsjednika Kosova Hashima Thacija sjeveru Kosova, graničnom prelazu Brnjak i jezeru Gazivode.

Tenzije / Kosovski specijalci upali u Gazivode, Vučić naredio vojsci najvišu pripravnost

Policija Kosova navodi da su se njene jedinice pobrinule da obezbjede sigurnost tokom posjete predsjednika Thacija s delegacijom na graničnom prelazu Brnjak i jezeru Gazivode.

“Vrijedno je naglasiti da je Policija Kosova brinula o bezbjednosnom aspektu kako bi ova posjeta prošla mirno i bez incidenata, koja je tako i završena”, piše u saopćenju.

Predsjednik Kosova je prilikom posjete jezeru Gazivode u općini Zvečan, na sjeveru Kosova, strateškom mjestu oko kojeg se spore Kosovo i Srbija, kazao da je riječ o jednoj normalnoj, rutinskoj, vikend posjeti ovom lijepom mjestu Republike Kosovo i regiona.

“Ja, kao predsjednik Kosova, služim svim građanima Kosova, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, na svakom pedlju Republike Kosovo i bilo je zadovoljstvo da popijem kafu i sa Srbima sa ovog lokaliteta”, kazao je tom prilikom Thaci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak