Thaci: Dijalog je jedina razumna opcija

Radiosarajevo.ba
Thaci: Dijalog je jedina razumna opcija


Kosovski premijer Hassim Thaci izjavio je da dijalog ostaje jedina razumna opcija za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine i izrazio spremnost da prihvati poziv za zajednički sastanak u Bruxellesu. 

"Propast dijaloga ne bi trebalo biti opcija ni za Srbiju ni za Kosovo. Zbog toga sam spreman prihvatiti svaki poziv za zajednički sastanak u Bruxellesu", rekao je Thaci za današnji Blic, javlja Tanjug. 

Po njegovim riječima, Kosovo je do sada već učinilo mnoge ustupke i ostalo konstruktivno u naporima kako bi došlo do dogovora. 

"Sada je vrijeme da Srbija, također, postane pragmatična i kreativna u svojim naporima da postigne sporazum", kazao je Thaci. 

Ocjenjujući da je dijalog jedina razumna opcija, Thaci je kazao da su se obje strane suglasile kako je sporazum neophodan kako bi se, kako navodi, "otvorilo novo poglavlje mira, tolerancije i suradnje između dvije države". 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak