'Tetak me silovao. Da, mene djevojčicu od 7 godina'

Radiosarajevo.ba
'Tetak me silovao. Da, mene djevojčicu od 7 godina'

"Odvratno je, ali skupila sam snage i napisat ću. Taj čovjek ima više od 40 i kusur godina i silovao me. Da, mene, djevojčicu od sedam godina. Zar je to normalno? Na početku nije bilo tako strašno, bila sam mala i nisam razumjela te stvari, ali s vremenom počneš shvaćati".

Napisala je to u školskoj zadaćnici 14-godišnjakinja iz Slavonije koju je seksualno zlostavljao njezin tetak, piše Net.hr.

Zlostavljanje je, tereti se, počelo još 2005. kada je djevojčici bilo samo sedam godina. Progovorila je tek lani u novembru. Majci se nije usudila ništa reći jer je u teškom psihičkom stanju.

Škola je alarmirala policiju i Centar za socijalnu skrb. Muškarac (46) je uhapšen, a nedavno je nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora.

Muškarac je djevojčicu isprva dirao, i tražio od nje da dira njega, a na seksualni odnos ju je natjerao kad je imala 12 godina. Muškarac, pak, sve poriče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak