Tadić: Srbija radi na okončanju saradnje s Haagom

Radiosarajevo.ba
Tadić: Srbija radi na okončanju saradnje s Haagom


Predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je danas u Beogradu poslanicima Parlamenta Nizozemske da će Srbija nastaviti činiti sve da bi okončala saradnju s Tribunalom u Hagu.

Tadić je sa nizozemskim poslanicima koji su u posjetu Skupštini Srbije, razgovarao o medjudržavnim odnosima, o euro-integraciji Srbije i o regiji, saopćio je njegov kabinet, a prenio portal slobodnaevropa.org

Brammertz nezadovoljan saradnjom Srbije s Tribunalom 

Glavni haški tužilac Serge Brammertz rekao je da nije zadovoljan saradnjom Srbije s Tribunalom i da Evropska unija treba zadržati uuvjetovanje kao orudje pritiska na Srbiju da bi saradjivala.

Srbija može i mora učiniti više na hapšenju haških bjegunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića, izjavio je za B92 Brammertz uoči dolaska u Beograd.

Ocijena o saradnji Srbije biti će preciznija nakon što tokom posjeta 11. i 12.maja od srpskih dužnosnika čuje što su novo učinili u potrazi za Mladićem i Hadžićem.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak