Tadić: Ovo je praznik demokratije u Srbiji

Radiosarajevo.ba
Tadić: Ovo je praznik demokratije u Srbiji

Dosadašnji predsjednik Republike Srbije i kandidat Demokratske stranke za predsjednika u narednom mandatu Boris Tadić glasao je danas u Općini Stari Grad u Beogradu. 

Tadić je rekao da očekuje pobjedu. „Nisam ponio nikakvu hamajliju, došao sam da glasam. Ovo je praznik demokratije u Srbiji, a vjerujem i u regionu. Srbija je zemlja od izuzetnog značaja za čitav region i ovaj dio Evrope. Zbog toga je volja građana i odluka građana na ovim izborima bitna za budućnost njihovu, njihove djece, za budućnost Srbije, čitavog regiona, a siguran sam i za stabilnost Evrope", kazao je Tadić, javila je Agencija Anadolija. 

Tadić je istakao da je velika razlika u atmosferi u Srbiji danas, kada se održavaju izbori, u odnosu na vremena iz prošlih godina, pojašnjavajući da je vlast koja je do sada vodila državu učinila mnogo na uspostavi stabilnosti i demokratije, što je razlog da se u tom smjeru i nastavi. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak