Tači: Biće zajedničkog sastanka vlada Kosova i Srbije

Radiosarajevo.ba
Tači: Biće zajedničkog sastanka vlada Kosova i Srbije

Kosovski premijer Hašim Tači kaže da je optimista da će u budućnosti biti organizovan zajednički sastanak vlada Kosova i Srbije, javlja danas Koha ditore. 

Tači je na jučerašnjoj sjednici vlade takođe rekao da su počele pripreme za zajednički sastanak sa Vladom Makedonije i da u budućnosti očekuje zajedničke sastanke i s Vladom Crne Gore, kada se za to steknu uslovi, javlja Tanjug.

"Ja sam optimista da će se desiti i sastanak vlade država Kosova i Srbije", rekao je kosovski premijer, kako javlja prištinski list.

List navodi da se susreti kosovske vlade sa vladama regiona obrazlažu evropskim integracijama. 

"Cijeli taj projekat je u okviru evropskih integracija i nije uperen ni protiv koga", rekao je Tači na sjednici vlade. 

Nedavnu zajedničku sjednicu kosovske i Vlade Albanije u Prizrenu, Tači je ocijenio kao "veoma prirodni sastanak zakasnio jedan vijek".

"Sada imamo mogućnosti da održavamo takve susrete, da vidimo šta su nam zajednički interesi i da zajedno radimo na promjenama na dobrobit Kosova i Albanije. Mi imamo energije da načinimo promjene u korist cijelog regiona i tu energiju treba da stavimo na raspolaganje zarad napretka", kazao je Tači. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak