Suze i stihovi Arsena Dedića na komemoraciji za Dolores Lambašu

Radiosarajevo.ba
Suze i stihovi Arsena Dedića na komemoraciji za Dolores Lambašu

Pogreb tragično preminule hrvatske glumice Dolores Lambaše održat će se danas u 16 sati na šibenskom gradskom groblju Kvanj na kojem će, uz članove obitelji, prisustvovati i brojne kolege i prijatelji.

Dva sata prije pogreba, u 14 sati, u šibenskom je Hrvatskom narodnom kazalištu održana i komemoracija na kojoj su se, između ostalih, pojavili glumci Špiro Guberina i Leon Lučev te gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Neutješna obitelj, kolege i prijatelji, okupili su se prije posljednjeg ispraćaja poginule glumice Dolores Lambaša u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu na komemoraciji kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Željko Burić.

"Ona ne da da je slome, otima se i prkosi, djevojka iz moga kraja", recitirao je pjesmu Arsena Dedića glumac Joško Ševo s pozornice, pokraj Doloresine slike i buketa. "Danas odlazi jedna članica naše obitelji", rekao je u ime Hrvatskog društva dramskih umjetnika i akademije glumac.

"Ima vijesti za koje znamo gdje so bili kad smo ih čuli, pamtimo ih zauvijek. Tako će biti i s ovom viješću, s danom kad su počele stizati loše, pa sve gore vijesti. Šok, pa nevjerica, pa tuga, gusta i ljepljiva. Natočio sam crno vino i pustio Arsena jer Arsen je, draga, za tebe tu pjesmu napisao. Sve je tu, i Šibenik i more i tvoje oči, boje zavičaja, i prkos. Ona ne da da je slome", kazao je Ševo i dodao da je Dolores Lambaša bila ono što je oduvijek htjela, bila je glumica. Bila je žena i djevojčica, kazao je.

Emotivan je bio i kratki govor šibenskog glumca Mate Gulina koji je jedva susprezao suze. Proije petnaestak dana vidio je Dolores u Zagrebu i pitao kad će napokon zajedno popiti kafu u Šibeniku.

"Draga Dolores, ništa od te kave", kazao je i nastavio: "Uvijek ćemo te pamtiti optimističnu i željnu svega što život nudi, piše Index.hr.

Podsjetimo, Dolores Lambaša ove je srijede nešto nakon 14 sati, podlegla ozljedama koje je zadobila u automobilskoj nesreći na autocesti A3. Za volanom vozila u kojem je glumica bila na suvozačkom sjedalu bio je njezin kolega glumac Stojan Matavulj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak