Šutanovac: NATO napadaju kvazipatriote

Radiosarajevo.ba
Šutanovac: NATO napadaju kvazipatriote

"Kada kvazipatriote napadaju NATO, zaboravljaju da napadaju jednu Grčku, Rumuniju, Bugarsku, Norvešku, kao i da se time čini šteta na bilateralnom planu odnosa Srbije s tim zemljama", kazao je za Blic srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac nakon NATO konferencije u Beogradu koja je izazvala i antiNATO proteste u tom gradu, piše Blic.

Prema riječima Šutanovca, već za sedam dana ili nekoliko mjeseci nakon održavanja vojne konferencije u Beogradu vidjet će se sav besmisao napada i optužbi da je ovo korak Srbije ka članstvu u NATO-u.

"Tada će biti jasno da je sve što govore protivnici održavanja ove konferencije apsolutno netačno i da se u odnosima Srbije i NATO-a ništa dramatično nije promijenilo. I da Srbija i dalje ostaje vojno neutralna", kazao je.

 Komandant Savezničke komande za transformaciju general Stefan Abrijel rekao je juče da NATO otvoren za saradnju i da podržava odluku svake suverene države i da od Srbije niko neće zahtijevati da bude članica.

Uz objašnjenje da partnerstvo nije regrutovanje zemalja i ljudstva da se bore za ciljeve NATO, već da je to strateško oruđe za stvaranje mreže bezbjednosti, francuski general je ukazao da su u vrhu vojnog saveza svjesni činjenice da javnost Srbije ne gleda blagonaklono na NATO.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak