Susret kosovskih Srba s Dačićem i Vučićem bez dogovora

Radiosarajevo.ba
Susret kosovskih Srba s Dačićem i Vučićem bez dogovora


Sastanak Srba s Kosova sa srbijanskim premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsjednikom Aleksandrom Vučićem završen je danas bez dogovora.

Nakon tri sata Srbi sa sjevera KiM i viši predstavnici vlasti u Beogradu nisu se dogovorili o prihvaćanju sporazuma iz Bruxellesa ili eventualnom referendumu na kojem bi se građani izjasnili o tom dokumentu, javlja Tanjug.

Srbi s Kosova, naime, traže sada da Ustavni sud najprije ocijeni je li bruxelleski sporazum prekršen najviši pravni akt u zemlji, nakon čega bi eventualno bio raspisan referendum.

Sljedeći sastanak zakazan je za 7. maja, javlja Fena.

Srbe sa sjevera predstavljali su danas zamjenik Kanceklarije za KiM Krstimir Pantić, predsjednici četiri općine i načelnik Kosovskomitrovičkog okruga.

Za vrijeme sastanka grupa Srba koji žive u općinama južno od Ibra, a koji su došli u Beograd kako bi iznijeli svoje stavove o bruxelleskom dokumentu, ostala ispred zgrade Vlade Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak