Sukob demonstranata i policije u Skoplju

Radiosarajevo.ba
Sukob demonstranata i policije u Skoplju

Policija ispred televizije A1

Dolazak finansijske policija na televiziju A1 u Skopju pretvorio se u sukob demonstranata i policije.

Finansijska policija i poreski inspektori ušli su sinoć u prostorije televizije A1 u Skoplju, ali su naglasili da meta istrage nije televizija niti ostali mediji koji su u vlasništvu Velije Rankovskog, nego druge firme, koje mu pripadaju.

Grupa od 20-ak osoba za koju se vjeruje da su bliski stranki opozicije napala je policajca na ulazu u televizijsku kuću A1 u Skopju. Nekoliko od njih uspjelo je ući u zgradu u kojoj su se novinari i vlasnik televizije Velija Rankovski  verbalno sukobili  s makedonskom finansijskom policijom koja je u prostorijama televizijske kuće istraživla dokumentaciju za porez, javlja makedonska agencija MINA.

U znak protesta, ispred ove privatne televizije, koja je kritički orjentisana prema vladi, okupilo se nekoliko hiljada ljudi. Policija pokušava kontrolirati situaciju, ali očekuju se veći neredi, jer su se u sukobima s policijom grupi mladića priključili i novinari te vlasnik televizije, koji odbijaju sarađivati s finansijskom policijom.

Zaposleni na televiziji žalili su se i da im nije dozvoljeno da napuste zgradu. U prostorije televizije sinoć su došli i predstavnici opozicionog Socijaldemokratskog saveza, kao i članovi drugih opozicionih partija. Članovi opozicione Socijaldemokratske partije rekli su da se radi o udaru na slobodu štampe.

radisosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak