Suđenje zemunskom klanu: Ceci kazna od 50,000 dinara

Radiosarajevo.ba
Suđenje zemunskom klanu: Ceci kazna od 50,000 dinara

Specijalni sud u Beogradu kaznio je danas folk pjevačicu Svetlanu Cecu Ražnatović sa 50.000 dinara (853 KM) jer se nije odazvala pozivu na svjedočenje na suđenje Luki Bojoviću i drugim pripadnicima zemunskog klana za više ubistava i pokušaja ubistava. Ražnatovićeva je trebalo da bude saslušana kao svjedok povodom ubistva Branka Jevtovića Jorge 2004., ali pošto se nije odazvala na uredno uručen sudski poziv, sud joj je izrekao novčanu kaznu, prenosi Tanjug.

Na suđenju je saslušan folk pjevač Ivan Gavrilović koji je rekao da ništa ne zna o Jorginom ubistvu, dok je fudbaler Nikola Lazetić tvrdio da Jorga nikada nije bio njegov menadžer. 

Njihovo svjedočenje (Ražnatovićeve, Gavrilovića i Lazetića) tražila je odbrana Bojovića pošto je Jorgina bivša supruga Ivana Tulović Buha povezala njegovo ubistvo sa Bojovićevom grupom, javlja Fena.

Prema njenom svjedočenju Jorga je, u više navrata, tražio od udovice Željka Ražnatovića Arkana, navodni, dug od 4.000.000 maraka od transfera Lazetića iz fudbalskog kluba "Obilić" u turski "Fenerbehče", ali su na njegove pozive odgovarali pored ostalih Milorad Ulemek Legija, Bojović, i Ražnatovićeva sestra i prijetili smrću. U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu gdje je održano suđenje iz bezbjednosnih razloga, u publici je sjedilo desetak prijatelja odbjeglog Bojovića.

Osim Bojovića koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Madridu i čeka na izručenje Srbiji, sudi se i Vladimiru Milisavljeviću koji je u istoj poziciji, dok su se na optužničkoj klupi nalazili Srećko Kalinić i Miloš Simović. Suđenje će biti nastavljeno 23. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak