Suđenje E-novinama: Čiji je Kusturica državljanin?

Radiosarajevo.ba
Suđenje E-novinama: Čiji je Kusturica državljanin?

Suđenje u procesu Emir Kusturica protiv E-novina pred vijećem Višeg suda u Beogradu kojim predsjedava sudija Vesna Dželetović-Cucić, odloženo je za 28. septembar, kada će biti saslušani optuženi Petar Luković, ali i tužilac Emir Kusturica.
 
Po zaključku Suda, zastupnici tužitelja treba da u roku od 15 dana dostave Sudu dokaz o državljanstvu Emira Kusturice, budući da predstavnice kancelarije Tomanović koja zastupa reditelja nisu imale taj podatak o svom klijentu. 
 
Prilikom zakazivanja novog ročišta, zastupnice tuženog su kao adresu svog klijenta navele „Mokra gora, Užice“, na šta su odbrana i tuženi zahtijevali da se navede i ulica u kojoj živi Kusturica. „
 
Na Mokroj gori nema ulica“, rekla je zastupnica Aleksandra Kovačević, što je izazvalo smijeh i žagor u sudnici, a tuženi Luković je zahtijevao „ravnopravnost“, odnosno da mu se poziv uputi na adresu „Petar Luković, Beograd“.
 
Sudnica broj 31 u kojoj se održalo prvo ročište, bila je ispunjena do posljednjeg mjesta (preko 20 mjesta za sjedenje). Prisutna je bila čitava redakcija E-novina, prijatelji ovog portala i nekoliko najvjernijih čitalaca. Tužilac u publici nije imao svojih pristalica, javljaju E-novine.
 
Podsjetimo, Emir Kusturica je u dva navrata tužio E-novine zbog tekstova koji su, da apsurd bude veći, izvorno objavljeni u drugim medijima i samo prenešeni na ovom portalu.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak