Srce poginule policajke spasilo život: “Bila bi presretna kad bi znala”

0
Radiosarajevo.ba
Srce poginule policajke spasilo život: “Bila bi presretna kad bi znala”

Najvažniji organ u tijelu – srce Mare Koroljević (37), uposlenice ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, koja je stradala u nesreći na auto-putu A3 u Hrvatskoj, naletjevši na pješaka koji je preminuo na licu mjesta, transplantirano je.

Mara Koroljević je sahranjena nedavno na gradskom groblju u Otoku.

Od Mare su se emotivnom objavom na Facebooku oprostili članovi Moto kluba Vinkovci, čija je bila počasna članica.

Nikšić se sastao sa filmskim radnicima: Razgovori će se nastaviti u što skorijem periodu

Maro naša, počivaj u miru Božjem, čuvaj nas i prati s nebeskih cesta kao što si nas čuvala i pratila u našem defileu prije dva tjedna. Uvijek ćeš biti u našim mislima i srcima. Obitelji, rodbini i svim prijateljima iskrena sućut od MK Vinkovci”, objavili su.

Marino srce kucati ne prestaje”, dodali su, osvrnuvši se na činjenicu da je Mara donirala svoje srce, koje je helikopterom prevezeno iz KBC-a Osijek u KB Dubrava, prenosi Index.hr.

Uspješna transplantacija

Pacijent kojem je srce presađeno se dobro oporavlja.

“Presretni smo što je njezino veliko, dobro srce nekome sad spasilo život”, rekao je Marin brat Mato.

Marina porodica pristala je da doniraju i druge njene organe.

“Uvjeren sam da bi moja dobra Mara i sad bila presretna kad bi znala da je svojim velikim srcem nekome spasila život. Nadam se da će i drugi njezini organi biti donirani, ako je moguće. Mi kao obitelj smo pristali na to. Voljel bismo da i tako Mara pomogne onima kojima pomoć treba”, ispričao je shrvani brat Mato.

Preminula nakon teške nesreće

Podsjetimo, policajka Mara Koroljević je preminula 2. augusta nakon što je dan ranije na motoru na A3 naletjela na pješaka. Preminuo je i pješak na kojeg je naletjela. Iz policije su poslali saopštenje u kojem navode kako je došlo do nesreće.

Poznati detalji tragedije u Hrvatskoj: Tri osobe poginule

Do nesreće je došlo kada je 57-godišnji hrvatski državljanin, kao pješak na traci auto-puta, ispred teretnog vozila zaustavljenog u koloni teretnih vozila, počeo da prelaziti saobraćajne trake, iako je zabranjeno kretanje pješaka.

Pješak je smrtno stradao, a ona je prevezena u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, a potom je na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Osijek. Ljekari su konstatovali teške tjelesne povrede opasne po život. Kasnije je preminula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak