Srbijanski radikali: Nikolić je bednik

Radiosarajevo.ba
Srbijanski radikali: Nikolić je bednik

 

Srpska radikalna stranka (SRS) je na protestu ispred Skupštine Srbije optužila vladu Srbije i poslanike koji podržavau vladu za izdaju nacionalnih interesa. Na skupu organizovanom u znak protesta što se u parlamentu raspravlja o sporazumu u Bruxellesu, opoziciona SRS je, u vezi s pozivom na održavanje referenduma, postavila pitanje hoće li na tom referendumu moći da učestvuju i milioni Srba koji su prethodnih vekova dali život na Kosovu.

U obraćanju pred nekoliko stotina pristalica radikala kao i desničarskih organizacija, potpredsjednik SRS-a Nemanja Šarović je rekao da za Srbiju i za Srpsku radikalnu stranku postoji samo jedan put: "put otpora koji mora bit trajan, otpor koji mora da se širi iz dana u dan do konačne pobede“.

"Ukoliko taj princip pružanja ustupaka prihvatimo, onda će to da važi i za Rašku oblast (Sandžak), Vojvodinu, Istočnu Srbiju, za Bosilegrad i za bilo koji deo Srbije na kom postoji neka druga nacija koja živi u malo većem broju", poručio je Šarović i dodao da se od izdaje ne živi.

On je uz skandiranje učesnika protesta "Izdaja", "Kosovo je Srbija" i zvižduke na pominjenje imena predsjednika, premijera i vicepremijera Srbije rekao da se Srbija danas dijeli na one koji se ne odriču Kosova zarad neizvesne evropske budućnosti i na one koji su spremni na svaki ustupak.

Također je, nazivajući Nikolića "bednikom", predsjednika Srbije optužio zbog izvinjenja za Srebrenicu.

"Tomislav Nikolić. To je onaj bednik što kleči na kolenima i izvinjava se zbog nepostojećeg genocida u Srebrenici. To je ona bednik koji kaže da su Srbi iz Bosne Bosanci. Taj bednik i taj "moralni liliputanac" je prvog dana rekao da njegovi sinovi ne žive na Kosovu", kazao je funkcioner stranke čijem se lideru Vojislav Šešelju sudi u Haškom Tribunalu.

Protest je završen bez incidenata.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak