Srbijanski mediji: Na Kosovu ubijen pripadnik EULEX-a

Radiosarajevo.ba
Srbijanski mediji: Na Kosovu ubijen pripadnik EULEX-a

Nepoznata osoba pucala je na vozilo EULEX na teritoriji opštine Zvečan, a podaci o povređenima i poginulima su oprečni.

Pod nerazjašnjenim okolnostima jedan pripadnik EULEX policije tubijen je jutros na sjeveru Kosova, a dva su ranjena javila B92 pozivajući se na agenciju Beta.

Taj pripadnik EULEX-a dovezen je u bolnicu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice nešto prije pola devet, gdje je i podlegao. Prema navodima prištinskih elektronskih medija, ubijen je A. S. iz litvanskog kontingenta EULEX-a. Ubijeni policajac pogođen je u predjelu glave i stomaka, javlja B92.

U incidentu su povrijeđena još dva policajca kojima se ljekarska pomoć ukazuje u kosovsko-mitrovačkoj bolnici. Prema nezvaničnim informacijama, u vozilu su bili i carinici i prevodilac.

Portparol EULEX-a. Irina Gudeljević izjavila je Tanjugu da se incident dogodio jutros na sjeveru Kosova kod Zvečana, ali nije imala više detalja.

Kako Tanjug saznaje incident se dogodio na putu Kosovska Mitrovica-Jarinje, kada je pucano na vozilo EULEX-a.

Ispred bolnice u Kosovskoj Mitrovici nalaze se vozila EULEX-a i kosovske policije. Područje incidenta je EULEX policija blokirala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak