Srbija za vojnu saradnju sa Rusijom

Radiosarajevo.ba
Srbija za vojnu saradnju sa Rusijom

Zamjenik srbijanskog premijera i ministar odbrane Aleksandar Vučić najavio je otvaranje novog pogona za proizvodnju složenih borbenih sistema do kraja godine, istaknuvši da će u plasmanu srbijanskog oružja na tržištu pomoći Rusija, javlja agencija Tanjug.
 
Vučić, koji se nalazi u posjetu Moskvi, gdje je razgovarao s ruskim vicepremijerom Dmitrijem Rogozinom, izjavio je da će srbijanski stručnjaci početi s izradom programa i zajedničkih modela suradnje Srbije i Rusije na području vojne industrije.
 
"Naš je cilj i želja i mi ćemo to svakako učiniti da prije kraja godine otvorimo novu tvornicu složenih borbenih sistema, sličnoj tvornici 'Đuri Đakoviću', a za to nam je potreban plasman naše robe u svijetu i u tome očekujemo značajnu podršku Rusije", rekao je Vučić novinarima u veleposlanstvu Srbije u Moskvi.
   
Prema njegovim riječima, njegovi jučerašnji razgovori s Rogozinom bili su usmjereni unapređenju odnosa na području obrane i na razvoj srbijanske proizvodnje i plasiranju proizvoda na tržištu Ruske Federacije i trećih zemalja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak